Fast fraktpris kr 89,-

Fri frakt over kr 1500,-

Rask levering i hele Norge

5 briljante måter å bruke STERK alpakkagarn på

5 briljante måter å bruke STERK alpakkagarn på

Hva kan du bruke Du Store Alpakka STERK garn til? Her summerer vi opp alt du trenger å vite om garnet, hvilke plagg passer best til sterk alpakkagarn, og hvilke fargetrender som kommer. Her finner du våre briljante tips for bruk av sterk dsa garn, og en forklaring på hvorfor barn (og voksne) foretrekker alpakka framfor annen ull.

 

Slik kjennes det å strikke med dsa STERK alpakkagarn

Mange av oss, og særlig barna våre, liker ikke å høre ordet ull. Noen reagerer på ordet ved at kroppen begynner å klø, og du kan kjenne på et ubehag bare du hører ordet. Det er nettopp derfor vi syns at alpakkagarn fortjener sin helt egen omtale. Et STERK Du Store Alpakka garn som ikke klør, og som er manges favoritt nettopp på grunn av dette. 

 

Hvordan kjennes STERK alpakka ut mot huden?

Alpakka STERK garn fra dsa er like myk eller mykere enn Kashmir. I tillegg føles den veldig luksuriøs mot huden. Dens naturlige fibre gjør at den er veldig sterk og holdbar. Og ullen har et utrolig godt rykte på seg. Grunnen til dette er på grunn av hvordan den kjennes mot kroppen, og dens andre positive egenskaper.

 

1. En farge til hver dag i måneden – fargetrenden 2022

 Alpakka har utallige farger å velge mellom, og vi har alle våre favoritter. I 2021 var det grått og solgult som var fargetrenden. Før dette har vi sett både korall og vanlig, klassisk blåfarge som en tydelig fargetrend. I 2022 har vi hentet pantones fargetrend, som er en nydelig blålillatone, og lagt ved våre anbefalinger for dsa STERK alpakka garn som er tilnærmet pantones fargetrender:

  • Pantone: Veri Peri = STERK garn alpakka: 833 Lavendel
   • Blålilla er årets hovedfarge som vil gå igjen gjennom hele året
 • Pantone: Granite Green = STERK garn alpakka: 848 Lys blå
  • En nydelig dus blanding mellom grønn og blå farge som vil passe best til vinter og vår
 • Pantone: Burnished Lilac = STERK garn alpakka: 899 Rose
  • En vakker lillafarge som er like nydelig til vinter som til sommer.
 • Pantone: Hawthorn Rose = STERK garn alpakka: 892 Dyp rød melert
  • En kraftig og stormfull rødfarge som vil holde deg god og varm, både vinter og høst.
 • Pantone: Muted Clay = STERK garn alpakka: 898 Aprikos
  • Den oransje-brune fargen vil smelte mange hjerter både høst og vår. 

Om du ønsker å ta en titt på farge-trenden for 2022, har pantone en full oversikt her. Der vil du også finne forslag til hvilke ulike fargekombinasjoner som anbefales å bruke for året.

 

2. STERK dsa alpakka til vinterstrikk

Alpakka garn i ull er syv ganger sterkere enn ullen til en sau. Og dette er jo ganske briljant i seg selv. Den er så solid at den regnes som det mest holdbare fibere av alle pattedyr. Den har også en lengre holdbarhet enn mange andre luksusfibre, som ull, Kashmir og silke. Og er derfor perfekt til vinterstrikken. Ved å strikke deg en vintergenser i STERK alpakka garn, har du garantert en god og varm følgesvenn i mange tiår foran deg.

 

3. Disse plaggene bør du strikke med dsa STERK

Vi avslutter våre briljante tips med å komme med forslag til hvilke plagg du bør strikke med alpakkagarnet STERK. På grunn av sin lette og silkelignende overflate, gir denne ullen en eleganse og komfort til ethvert prosjekt du tenker å foreta deg:

 • Cardigans
 • Luer
 • Gensere
 • Skjerf

 

4. Vern om miljøet ved å velge alpakkagarn

Dette visste du kanskje ikke, men å gjøre rå alpakkafiber om til garn er en prosess som ikke krever mye bruk av kjemikalier, i motsetning til bearbeiding av saueull. Den krever heller ikke de samme nivåene av plantevernmidler og vann som er nødvendig for å dyrke bomull. Dermed er du med på å verne miljøet ved å velge STERK alpakkagarn fremfor sau-, bomull- eller Kashmir til å strikke med. 

 

5. Ingen lanolin = kløfritt

En annen briljant måte å benytte alpakka garn på, er å bruke det til luer, hals og underklær til barna. Eller til et deilig skjerf til deg selv. For i motsetning til saueull, inneholder alpakkafiber ingen lanolin. Lanolin er det naturlige fettet som sauer produserer for å holde ullen vanntett. Og dette kan dessverre for noen, gi en allergisk reaksjon. 

Ettersom alpakkafiberen ikke inneholder lanolin, er den helt trygg å bruke for de av oss som har hudallergi. I tillegg vil den jevne avskallingen av alpakkafibrene gjøre ullen perfekt for sensitiv hud, og sørge for null irritasjon mot huden.

 

Tips på tampen

 • STERK-utgaven av ullen fra Du Store Alpakka finner du også i mini STERK garn
 • Fargene mellom STERK-serien og mini STERK-serien til dsa samsvarer
 • Kombiner et plagg strikket i STERK og ett i mini STERK garn for variasjon, om du ønsker et varmt skjerf kombinert med en strikkegenser
 • Se etter STERK garn tilbud før du kjøper, der kan du alltids spare noen kroner
 • Byttelån strikkeoppskrift med venner og naboer, så slipper du å kjøpe ny strikkeoppskrift
Legg igjen en kommentar