fbpx
Your Cart

Fast fraktpris kr 89,-

Fri frakt over kr 999,-

Rask levering i hele Norge

Står du fast på hva du skal strikke? Prøv disse tipsene!

Det er unødvendig å nevne at strikking er en kunst som gjenspeiler ditt kreative sinn. Å strikke er ikke så vanskelig som det ser ut til å være, og med litt øvelse kan du skape vakre strikkemotiv på en enkel måte. Kanskje du ønsker å bruke fritiden din på en mer kreativ måte? Eller du ønsker å lære deg noen enkle strikkeoppskrifter? Eller så er du en erfaren strikker som bare trenger noen tips om praktfulle strikkeprosjekt du kan begi deg utpå. Disse strikketipsene er for deg! 

Merk at disse strikketipsene er beregnet på strikk i DROPS Air, men andre garn kan også benyttes.

Strikketips til nybegynneren

Hvis du er nybegynner, og skal strikke med alpakkagarn, så er det viktig at du bestemmer deg for hvordan prosjektet skal utføres – før du velger mønster. Alle strikkegarn varierer i type og tekstur, og Drops Air garn er et middels tykt garn som har en tykkelse på 10ply. Siden alpakka er en veldig varm naturfiber, så må du være oppmerksom på at du ikke strikker så fast og stramt. 150 meter alpakka Drops Air veier kun 50 gram.

Dette bør du begynne å strikke med Drops AirStår du fast på hva du skal strikke? Prøv disse tipsene!

Som nybegynner er det lurt å begynne med noe enkelt, men det kan gjerne se komplisert ut for det blotte øyet. For eksempel kan du starte med:

  • Skjerf, med et par knapper på enden for den ekstra finishen
  • Firkantet veske som du strikker som et rektangel, bretter i to, og syr igjen på langsidene. Deretter bretter du over den ene kanten og syr på et par knapper.
  • Koppvarmer som du pynter med et par knapper. Holder kaffen varm, og hendene slipper og brenne seg.
  • Oppvaskkluter er enkle og funksjonelle å strikke. De er også en superpraktisk gave som mange blir takknemlig for å få.

 

Tips til du som begynner å bli varm i trøya

Om du kjenner at du har fått utfordret deg nok på grytekluter, koppvarmere, pannebånd og skjerf – så har vi noen litt større utfordringer til deg. For nå begynner du kanskje å bli klar til å prøve deg på ulike mønstre? Når du strikker med Drops Air vil du alltid få et plagg som er både luftig, lett og holdbart over lang tid. Derfor ønsker vi å utfordre deg med å strikke din egen jakke eller Drops Air genser med flettemønster! Og det beste av alt, er at det ikke kommer til å klø!

Hvor mange ganger har du brukt et ullskjerf og følt deg veldig avslappet og varm mens du var ute. Men så har halsen din begynt å klø, bli rød og oppskrapet av neglene dine etter all kløen? Dette slipper du å kjenne på når du strikker med Drops Air. Garnet inneholder 65% alpakka og 7% ull, og er 100% kløfri. Men siden garn Drops Air er like varmt som annen ull, er det perfekt for den sensitive nakkehuden din. 

Finn deg derfor et skjerfmønster for alpakkagarn. For eksempel en oppskrift som utfordrer deg med ulike motiver eller draperinger over nakke og arm. Etter du er ferdig med mesterverket ditt kommer du nok aldri til å gå tilbake til vanlig ull igjen. Alpakka har den perfekte fibersammensetningen. 

 

Ikke gå glipp av trendene denne sesongen

Om du er opptatt av at det du strikker skal ha de moteriktige fargene, er det bare til å ta en titt på de nye fargene vi har fått inn til Drops Air. Mens flere av de mørke ferskenfargene er på vei ut, kommer det nå inn duse, myke farger i grønn, sand og rosa igjen:Står du fast på hva du skal strikke? Prøv disse tipsene!

Og mange flere! 

Strikke-ekspert sier du? Dette er til deg!

Ønsker du å ha noe å bryne deg på sier du? Elsker du å strikke i ulike mønster og motiv? Da har vi en skikkelig utfordring til deg. Om du har fått tak i alpakkagarn av type Drops Air, så kan du være sikker på at garnet utgjør den store forskjellen. Og definisjonen av ull får en helt ny betydning når du benytter alpakkaull. 

Her får du uansett noen strikketeknikker du skal få lov til å bryne deg på:

  • Flettemønster – å strikke flettemønster er ikke for den sarte sjel, og heller ikke for du som raskt blir utålmodig. Her er det viktig å følge oppskriften etter punkt og prikke. Som du vet, må du holde noen masker bak (eller foran) strikketøyet avhengig av hvilken vei fletten skal gå. Vi foreslår at du starter opp med langstrømper med fletter på sidene av disse. 
  • Leggings – Gå for et lengre plagg, og utfordre deg selv med å bruke ulike strikketeknikker for hver 10 cm av leggingsen. En slik leggings kommer raskt til å bli et av dine yndlingsplagg. 

 

 Tips på tampen

Vi kan ikke avslutte uten å inkludere disse alpakka-tipsene på tampen:

  • Fargevalg: Du kan velge mellom alle ulike nyanser og farger. Velg farger du vet du trives i, eller om du skal strikke til noen andre kan det alltid være lurt å spørre hvilke farger de liker først.
  • Vask av strikk med alpakkaull og Drops Air: Ettersom du strikker med naturfiber er det viktig å håndvaske plagget etter at du er ferdig med strikken. Vi anbefaler å bruke et naturlig vaskemiddel. Fyll vasken med lunkent vann og la plagget trekke i 10-15 minutter. Etter at du har skylt ut, kan du sentrifugere forsiktig i vaskemaskin for å fjerne overflødig vann. La den ligge til tørk på et flatt underlag. 
  • Pinnestørrelse: Hvilken strikker er du? Hvis du selv er klar over at du generelt strikker ganske løst strikker, vil vi anbefale at du går over til en mindre pinnestørrelse enn du pleier å bruke. Alpakkaull, og Drops Air, er såpass myk og har en typisk såpeaktig konsistens at den sklir godt mellom fingrene dine. Ordinært anbefales pinner i 5mm til denne type garn.

 

Legg igjen en kommentar